Dag 9 Eftermiddags rast

Då sitter vi på rummet. Linnea sover i armarna på FAR och även han har sovit lite. Hon somnade i bilen på vägen hem från vår utflykt i dag. Vi åkte med vår guide Jackie till ett hutong område där vi åkte rikshaw – Hans och Jackie i en, jag, Linnea och hutong guiden Christina i en annan.

Var ända gång vi träffar nya folk upptäcker vi ord som Linnea kan säga på kinesiska: Ba bai säger hon tex när hon vill upp till mig och det betyder “stor kram”. Guao guao betyder sömnig och det var hon i dag på slutet av färden.

Hennes förtroende har blivit mycket bättre och därmed också hennes sanna jag 😉 Guiden i Nanning sa att alla i fosterfamiljen = 4 vuxna hade alltid gjort som hon ville – det skulle vi bara göra annars ville vi få se mycket temperament!! Och i dag såg vi det och jag kännde det!! Hon ville spinga runt själva på gatan med många biler och fick inte det. Jag lyfte henne upp och hon blev så arg att hon bet mig i kinden! Då sa jag till på skarpen! Sedan lämnade jag över ett skrikande barn till Hans och gick lite bort där i från.

Hon har alltså temperament och fosterfamiljen sa det var för att hon är vädur. Men det är jag också……..

Men hon var trött, hade en våt blöja på och var hungrig, så när vi kom till restauranten fick hon en torr blöja och mat – vi åt nästan inget, men vi har ju lite vi kan ta av…. i bilen från restauranten somnade hon i mina armer och när vi kom upp tog Hans över och det gick bra. Även i morse fick han bära henne ett tag, annars är det bara jag. Dock ska hon ha koll på Hans, är han inte synlig skikar hon högt: FAR!!!!!!!!!!!!! Jag är fortfarende mamma.

I går lekte vi en lek där Hans och jag pussade varandra fram för näsa på henne. Då pussade hon mig på munnen och sedan fick även Hans ett. Han är nu OK han där FAR!

Hans är ju lite avensjuk på mig som får all kropskontakt med henne och jag på honom som slippar bära hela tiden osv. Men det kommer, i går med puss och i dag fick han bära henne och när hon vaknar är det hos FAR.

Jag läste att specielt mormor ville se foto!! Så här kommer det bästa av det bästa!

linnea2.jpg

Vi har uppdaterat galleriet. Det tar lite tid så vi gör det när vi kan.

Vi har även en lite film till er…. klicka här.

10 thoughts on “Dag 9 Eftermiddags rast”

 1. Jodå, temperament har dom, Nanningflickorna. Och full fart framåt är det enda som gäller!

  Tack för att jag fick se fotot på Mrs Liu, hon har åldrats men jag hoppas hon hänger med några år till, hon är verkligen BVs klippa i Beijing.

  Hälsningar Monica

 2. Hej på er! Vad kul att höra i från er och höra att det går bra. Nu är vi snart hos er!
  Sista dan på jobbet nu. Sen syns vi snart!
  Många kramar Rosie

 3. Käre Linnea , mamma og far

  Nu har vi skålet for Prinsesse Linnea, hvor er hun dog vidunderlig, tänk at hun er mit barnebarn 🙂
  Hvor er det dejlige billeder og film, og hvor det ser ud til at I alle tre nyder hinanden, trods temperament, hos jer begge !!!
  Den förste postpakke er i dag kommet til frk Linnea Sömberg, fra GOBOKEN. Skal jeg lukke den op, skal den evt. betales ?
  Vi har köbt puslebord og Erik vil samle det ( på opfordring af mig – og HVIS han kan finde ud af det :-))
  Kärlige knus i massevis fra Erik og mårmu.

 4. Hej!
  Kul att se allt som vi nyss varit med om; hotellet (inte så kul, eller hur?…), mrs Liu – härlig människa! Kina – jobbigt och underbart land! Och så detta stora- att få sin efterlängtade guldklimp…!!! Läste att ni har samma guide som vi (och fler familjer före oss som vi känner till). Vi vill varna er för honom… Han vill ha extrapengar av oss familjer, och försöker säga att han frilansar som guide, och inte får pengar från CTS… Lyssna inte på det örat om han kör den visan med er!! (George och BV känner till detta…)
  Hoppas ni får en fin avslutning på er tid i Kina och en lycklig hemresa!!

 5. Det är verkligen roligt att följa er. Linnea är hur söt som helst på filmen. Må så gott Lena S

 6. Kära vänner!
  Så roligt det är att få se bilderna på er och Linnea. Ni ser verkligen söta ut alla tre och så lyckliga ni ser ut! Visst är det en underbar resa, men visst lite frustrerande i början innan man riktigt har funnit “stora mamma och pappa formen”!? Njut i massor och sänd över mer bilder till oss! Vi följer er resa med stor glädje. Vi längtar efter att snart få träffa er!

  Massor av kramar

  Från Eva, Johan och Matilda

 7. hej i kina farmor ser også billeder, forstørrer, printer ud, sender til faster pia m familie, har set billeder og film, temperament? hvem fra? far? mor? hun er bare så sød, vi glæder os til på torsdag, vi er ved at gøre klar til at afløse i sverige. knus fra farmor & svend erik

 8. Käre Mamma, Far og Linnea.
  Åh, så dejligt det er med megen tekst og billeder – mange tak.
  Jeg nyder at se det – hver dag – men send bare to gange om dagen 🙂 🙂
  Og nu kan jeg sige PÅ TORSDAG !!!!
  Alt vel her i Bjärnum
  Hvor ser I glade ud, men selvfölgelig kan I blive trätte.
  Gläd jer til MUREN – helt fantastisk, men nok ikke til klapvogn.
  Kärlige knus fra mor / svigermor og mårmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *