Dag 10 Tian’an men square

Då var det kväll igen och ännu en dag har gått här i Peking.

Vi hade en lite orolig natt men han ändå sova runt 11 timmar! Dock är det lite svårt för oss vuxna som inte är vana att sova så länge och på dessa sten-sängar. Nu har vi förstått varför kineserna gör så mycket morgon motion, hela kroppen är total stel och flera delar har somnat…. Vår guide sa han sov på en säng av trä!!! Otroligt!

Sedan är det hotellet som är **** vilket syns i lobbyen. Det är centralt och det är lätt att ta sig runt och det finns ett stort supermarket i käldaren, MEN maten här!!! Frukosten är helt kass. Brödet är av typen vi tar med oss till ankorna – TORT känns som om det är flera dagar gammalt! Frukosten slutar 9:30 vilket är mycket tidigt för oss om vi inte alla ska gå och lägga oss kl 19 – 20. Dom gångerna vi hunnit har vi varit där 8:45 – 9:00 men då har man slutat fylla på mer mat tex flingor (cornflakes). Vi har haft stor bekymmer över detta: Vad ska vi äta till frukost? Linnea fick i morse kex, smaksat mjölk och bananer. Bröd tycker hon inte om och inte heller yoghurten vi köpt.

Linnea blir mycket tröt i bland och hon blir då allt mellan lite ledsen och hysterisk. Vilket när hände i förmiddag. Så vi tog vagnen och gick till Tian’an men square, och Linnea sov hela vägen.

Sedan gick vi tillbaka till Sizzler – Restauranten med riktiga köttbitar och en jätte god sallad bar och alla blev mätta. Kvälls buffeten här på hotellet är så där, går att äta men tråkigt. Vi kunne nog hitta något på en kinesisk restaurant men vi är ju lite speciella med vad vi vill äta och sedan tycker vi det är svårt med Linnea och när man bara får pinnar. Så var det på lunchen i går.

I morgon måste vi tidigt upp, vi ska åka kl 9:00 med vår guide och chaufför till Muren. Linnea tycker om att åka bil – tittar ut men vi undrar hur det ska gå på muren, då ska hon nog bäras och vi hoppas Hans får göra det lite också. Det är så tungt för min rygg. Han fick bära henne en kort stund i dag och det är ofta honom som byter blöja, tar upp henne när hon vill upp från vagnen eller golvet. Efter som hon duchar med mig är det Hans som får ta emot henne och torka och klä på henne.

Linnea har fått för vana att kalla på mig även om det inte är nödvändigt och då försöker Hans ta över eller tex sätte ner henne på golvet.

Nu har vi fått vandmelon (roomservice) så jag får nog sluta med att berätta om Linneas ögonfransar som nog är 1 cm långa. ALLA kollar dem och i går fick jag höra att kinsere inte har långa ögonfransar och som allt här i landet betyder det då något när man väl har det: Att man är MYCKET klog! Och det är vår dotter så klart! Snart kan hon säga Linnea och Farmu har hon sagt en gång! “Mälk” och “ble” är andra ord hon härmar. Hon förstå när vi säger “kom”.

Förresten….. måste berätta: I går åt vi kvällsmat på hotellet och en svensk familj kom dit och åt. När Linnea hade ätit klart fick hon springa lite runt med FAR efter sig och när hon kom till svenskarna stannade hon och stirrade….. första familj som så ut som hennes nya mamma & pappa……….
God natt här från Peking. Det finns lite nya foto i galleriet från i går….(vi besökte ett dagis på hutongturen och ett par mer från Bai Hai parken)

6 thoughts on “Dag 10 Tian’an men square”

 1. Jättekul att följa er blogga. Hur hinner Ni skriva så mycket och lägga in alla bilder o videos när Ni har Linnea runt er hela tiden.Härligt med en liten tös,som ger en så mycket.Ni sitter nog på stensängen och skriver den är väl bättre som skrivbord än sovplats Kul i alla fall
  Med bästa hälsningar

  Bosse o Agneta

 2. Men vad är det för hotell ni får bo på!!?
  Säg till BV och George Tang så de ordnar ett annat till kommande familjer för man vill ju ha en god frukostbuffé när man reser med barn. Och goda middagar när man inte orkar gå ut på restaurang.

  Hälsningar Monica

 3. Monica A!
  Vi bodde på samma hotell för ett par veckor sedan och har klagat till mrs Liu, Jackie (guiden) och BV… Tyvärr finns det inte så många hotell att få tag på nu inför OS, sa mrs Liu… Många hotell restaureras och är stängda…

 4. Nej så dumt! Jag har alltid varit misstänksam mot den pengakarusell som ett OS innebär men det får tydligen många negativa följder som man ens kunnat tänka sig…

  Och är ni redan hemma med O? För du är väl Eva med M, S och O?

  Monica med döttrar H från Nanning och A från Hunan

 5. Jag säger det samma, vilken konstig mat! När vi hämtade Matilda var jag försiktig med den västerländska maten ffa fil och youghurt, åt det en gång och blev matförgiftad! Har hållit mig till den goda kinesiska traditionella maten och den är jätte läcker. Gå på mindre hak med mycket kineser så skall ni se att maten kommer att smaka bättre!
  Har sagt det förrut och säger det igen – illa Linnea är så söt och ni också!

  Kramar från Eva , Johan och Matilda

 6. Hej igen
  Det är jobbigt när barnen blir trötta och övertrötta, det blir ofta gråt och skrik, men det är underbart härligt när de åter kommer till ro/somnar. Att låta dem åka vagn som ni gjorde brukar var ett bra sätt att lugna ned dem. Det är jätterroligt att följa er så här via blog. Må så gott Lena S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *