Dag 12 Nu vill vi hem

Ja så är det alltså: Vi vill hem! Hotellets frukost förstör humöret på morgonen och dom inbokade utflykter har inte varit bra…. jo utflykten kunne vara spännande om man inte var tvungen att bära på ett barn man nyss fått.

Jag vet det inte bör vara så men det jag konstant kommer ihåg från Hutong-turen är att Linnea bet mig i kinden och det har gjort att jag tagit ett steg bakåt i från henne.

I går var det muren med att stop på en jade fabrik innan vi kom till Muren. Det ställe vi var på, var det massor trappor upp eller ner, inte så lätt bärande på Linnea vilket Hans fick göra under protester då hon ju vill att det ska vara mig. Men jag kan inte mer. Ryggen bara värkar! Det blev alltså ett kort besök på muren och då vidare till en Ming vas fabrik och restaurant “friendship store”. Vi tycker inte utflykterna är barn-anpassade – svårt att bytta blöja om man ska det. Guiden Jackie brinner för sitt yrke och vill stå still och berätta men att stå still är lika med skrik från Linnea.

När vi var på muren ringde resebyrån till Jackie – dom hade fått Linneas pass med posten. Så vi körde till den svenska ambassaden och då var vi på svensk mark och jag ville bara stanna där. Personen som skulle utfärda Linneas visum var sjuk, annars brukar dom fixa det medan man väntar. Nu ringer dom Jackie när det är klart. Förhoppningsvis på måndag. Vi har pratat med mormor & farmor om att åka hem tidigare vilket vi skulle ha pratat med BV om innan vi åkte hit. Hans kollade SAS’s hemsida och allt är bokat och troligen skulle det kosta en förmögenhet. Vi har mailat resebyrån NEX hemma i Piteå men jag tror inte det finns så mycket att göra. Skulle vi kunna få plats tidigare blir det tidigast tisdag.

Just nu är jag ensam hemma, Hans och Linnea har tagit sulkyn och promenerat ut en sväng för att jag ska få lite lung och ro för mig själv, även om det är mycket svårt för mig att vara utan Hans – han är ju min tygghet!!!!!

Vi har tre saker kvar som vi gärna vill se: Forbidden city, Tempel of heaven och Zoo med pandor. Och vid frukosten kom vi fram till att det bara är 4 dagar kvar att göra detta på. Onsdag ska vi packa på förmiddagen och på eftermiddagen kommer Rosie & John. Torsdag kommer guiden och bilen kl 12.

Nu får jag sluta för denna gången – jag har ett par mails att skriva och ska även hinna med en duch….

Ha det bra där hemma!!

5 thoughts on “Dag 12 Nu vill vi hem”

 1. HEJ vänner !
  Ja, jag vet precis hur ni känner det. Man vill verkligen hem… men ändå samtidigt vara kvar och se mer. Man tröttnar snabbt på deras frukostar…
  Ja, nu är livet aldrig mer detsamma… det är tufft att bli småbarnsförälder… och speciellt inte till en liten tjej med sådan stor vilja redan 😉

  Kramar från oss

 2. Det är väl härligt att ni längtar hem, tänk om det vore tvärt om. Jag förstår dock att ni vill hem NU inte vänta flera dagar på att få ta med Linnea hem till ert gemensamma hem, era sköna sängar och goda frukostar. Att barn kan bitas är INGET OVANLIGT, misströsta inte. Att sätta gränser resulterar ofta med en “fight”, men det är självklart att barn måste ha gränser, att bara få göra som man vill inger ingen trygghetskänsla. Hoppas att ni på något sätt ändå kan njuta av de sista dagarna i Kina, därefter väntar ju många många härliga dagar hemma i Bjärnum. Må så gott Lena S

 3. hold ud….når i kommer hjem blir alt roligt og godt….bare vent og se…
  camilla og mike har lige set billederne af linnea og synes hun ser rigtig sød ud….:-)
  nyd de sidste ture i skal på !!! så går tiden hurtigere….
  ja ja det var lige et par kloge ord fra gamle henry….
  ha det rigtig godt – vi ses på torsdag…
  henriette

 4. Jag förstår att ni har hemlängtan! Hoppa över några utflykter om det blir för jobbigt och boa in er på hotellrummet med Linnea. Det är tufft att få barn, men ni verkar göra ett toppenjobb! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *