Nytt / News

Hmm tycker mycket har hänt men måste tänke för att komma ihåg – och nu ska du inte skratta Henriette – jag är fortfarande yngra än du! Jag har kommit på att jag lider av så kallad Mamma-brain! (En nybliven mamma glömmer en hel del – bara fråga Hans)!

Ja ha! Vart ska jag börja?

Solen kom och det blev sommar med engång! Linnea älskar vara ute och har fått ute ben och armar! Men hon är en tuff liten tjej!

Vi har badat spa – Linnea och jag och hon älskar det med!

Hon håller på att få ännu en tand nr. 19 totalt och nr. 3 här hos oss – snart är det bara en kvar! Hon är snabb! Hon pratar på och det jämt, hon upprepar allt vi säger vara sig det är danska, svenska eller engelska! Det är då man ska akta sig: Ord som “Shit” och “lort” har faktisk kommit ur den lilla vackra munnen! Än så länge förstår hon ju inte vad hon säger men ändå!

Hon har ju bara sagt några få svenska ord som vi tycker vi inte hitter på danska (Fika, bajs och så klart Hej då!) men plötsligt kom “Tack så mycket” och i lördag när vi hade besök av våra svenska vänner Rosita, Jonas & Emil sa hon “Tak for mad” till Hans och Jag – sedan tittade hon på Rosita och sa “Tack så mycket”!!! Jag höll på att trilla ner stolen!

Det har ju gått mer än ett halvår nu och här om dagen i sommarvädret kom jag att tänka på förra somran! Då var vi ju i Spanien! Var vi det??? Tänkte jag! Men hade vi inte Linnea då? Plötsligt var det väldigt förvirrande (mamma brain igen!) Visst var vi i Spanien, vi hade korten på Linnea med oss och handlade kläder till henne, men det kändes ändå som om hon borde ha varit med – vi har väl alltid haft henne eller hur?

Det är så skönt att komma hem ifrån jobbet ( ja på flere olika sätt) men när jag kommer hem så står Linnea på trappan och säger “Hej Mor!” Då är jag sållt!!!

I april då vi hade haft varandra i ½ år pratade jag telefon med Rosita – Emil frågar i bakgrunden: Vem är det mamma? Och Rosita svarar: Det är Linneas mamma!

Jag hoppade till och frågde: Vad sa du??????? Det var första gången någon sa så om mig! Så även om jag vet att jag är Linneas mamma känns det skönt att höra det också!

Och skönt var det att få läsa socialens ½ års rapport! Den var så fin!! Där beskrivs vi verkligen som en familj som hör ihop – menat för varandra! Nu ska den översättas till engelska och kinesiska och sedan ska den med 4 (men jag har valt 5) foto skickas till Kina! Hur ska 4 fotos kunna representera 6 månader??? Jag som knapt tar några kort på gullungen? 😉

Angående jobbet fick jag inte sluta tidigare – personalchefen som även är ekonomichef hade tänk låna personal ifrån sin avdeling men skulle han ta ut någon där för att skicka mig hem innan 1:e juni då skulle någon av dom andra i avdelinge gå i väggen!!! Jag svarade bara att det väl också räckte med att en gjorde det! Men så var det ju inte enligt honom! Som jag hela tiden sagt: Jag är mycket tveksam till att någon på jobbet overhuvudtagit fatter hur det verkligen påverkade mig, Hans och Linnea. Som jag sa till både personalchefen och min chef: Måndaga och tisdagar levar vi men vi exiterer inte!

Men nu räknar jag dagar! 5 kvar! Och samtidig tycker jag det är trist, jag tycker om att komma till jobbet och få lite social umgänge och jag kommer att sakna att prata med mina kollegor – då blir jag lite extra glad för alla mina kontakter ute i världen! Det börjar bli så många att min kära mamma inte hänger med så nu håller jag på med ett litet schema… Kina, Australien, USA, Scottland, Danmark, Sverige och i mina dagdrömmar åker jag med Hans och Linnea världen runt och träffar alla “in real life”!!

Jag håller på med nya fotos ny också men får återkomma kanske i morgon – klockan börja bli många..

Detta kort tog Mormor 2008-05-03 i Skånes djurpark! En cool familj eller hur?

This photo was taken 2008-05-03 by Mormor – Maybe we are cool parents too?

Well as you can see I’ve been writing a lot in Swedish, and I’ll try to write most of it in English too….

For the moment I have so many things I forget and I heard it’s called “Mother brain” so this might be a little messed upp…..

We have had summer with sun and 20-25°C and Linnea loves it! She loves to play outside and loves to be with us – helping or playing!

Linnea and I have been in the hot tub (out side spa) and she loves it!

She speaks all the time in danish but some swedish words comes along too – even english like if we says “shit” when something’s going wrong! Now we have to mind our language!

The weekend we had Swedish friends over and after dinner Linnea says “tak for mad” (Danish:Thank you for the food) to both Hans and I, and the she turns to our friend and says “tack så mycket” (Swedish: Thank you very much) She new that our friend was speaking swedish!!! We were amazed!

Linnea had 16 teeth when we got her now nr. 19 is on it’s way! She is very forward in her developement and growth!

Sometimes you can surprise your self: I thought of our holiday last year and got confused: We did go to Spain or? Didn’t we have Linnea then? So much happend in 2007! It seems like she has been with us forever!

We just got the ½ year rapport from our social worker and it was so perfect! It felt so good to read about our little family being made for each other! As she writes: The perfect match!

The job situation hasn’t changed! I’d hoped to stop working after tomorrow, but I have to stay untill end of may as the personal/finance manager put it: Some one in his department would have to help in mine and that might lead to a break down for one of “his” people! The only response I could give was the I supposed it was enough with one person in the company with a break down! (me) I suppose no one at work realy understands how Hans, Linnea and I felt (feel).

And at the same time as I just want to get away I know I’ll miss the social part with my colleagues! Then I appreciate all you friends out there in the world! I actually go so many new contacts that my dear mother is getting confused so I’m making a list for her! 😉

I’m updating the gallery also – but it won’t be ready to night maybe to morrow – I’ll be back!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *