Senast nytt / Latest news

Oj vad tiden går fort! Jag hinnar ju inte med att skriva här så jag får ta det lite som en översikt:

 1. Den 17:e maj hade vi namgiviningsfest för Linnea och det var en jätte trevelig fest! Så roligt det var att se familjen och vännerna – vissa har vi inte träffat på flera år! Linnea fick massor fina pressenter och pengar. Vissa har vi användt till kläder, leksaker och saker till hennes rum och vissa har vi satt in på ett konto som ska gå till återresan eller Linnea själv när hon blir vuxen.
 2. Den 29:e maj tog Linnea och jag bussen till Hässleholm och tåget till Köpenhamn. Där väntade mormor och vi hade en trevlig dag på ströget och hemma hos mormor! Linnea han kolla alla skåp och lådor och mormor hittad saker lite här och där dagar efter vårt besök – åndå får vi gärna komma på besök igen!
 3. Den 6:e juni är det Sveriges Nationaldag och vi gjorde som förra året: Åkte till Helsingör! I år var vi tillsammans med Ulf, Lotta och Moa och båda barn och vuxna hade en trevlig dag! Det var så fantastisk att se Linnea på båten – hon bara älskade det. Så när hon på lördagen sa: “uflugt” och jag frågade vart hon ville åka, sa hon “färge”. Linnea är så snäll att ha med på utflykt! Hon sover middag i vagnen, kanske lite mindra än hemma men oftast en timme. Sedan har vi nattkläder med och denna gången satt hon i bilen vid 20:45 då pratar hon med “Bamse” och efter en kort stund somnar hon. Sedan är det bara att bära henne in i säng när vi kommer hem!
 4. Den 7:e juni hade vi 28-29°C i skuggan och fram kom badbassinet! 10 cm vatten var lyckan i nära 2 timmar! Simmande, plaskande, krablade och springande i vattnet var bara så roligt!
 5. I dag har vi fått 3:e datornissen i huset! Linnea strålade när Pappa äntligen satte upp hennes dator. Linnea sa vid ett tillfälle: Min! Linneas puter (computer)! Senare sa hon “Mor ikke röre!” Vi har hittat Kalle Kundskap Lekstuga som är för barn på 2-3 år och det gäller lära sig använda musen. Hon ska inte klicka bara hålla den över rätt ställe och det verkar gå bra! Sedan har det sång och musik och då dansar hon!
  Precis innan Hans var klar med alla kabler säger Linnea något till mig som jag inte förstår! Plötsligt går det upp för mig vad hon säger: “Sende mail” – det har hon ju hör mig säga 1000 gånger!! och sedan kom det: “Ska arbejde” det är ju det Far gör!
  Vi fick flytta lite runt på hennes rum bla. hennes säng men hon har somnat som vanligt och när jag gick ut låg hon och tittade på “putern” med ett stort leende! 😉 Gå längst ner under den engelska texten – där finns länkar till ett par videofilmar från i dag! Nya kort finns snart i galleriet! Återkommer!
 6. Nytt top image: En fin sommar ros – kortet har jag tagit med min mobil!!

Times flies and so much happens! So I’ve made a list of latest news here:

 1. On May 17th we had a party for Linnea – a “name-giving-party” (she’s is not going to be babtised) and it was a great day! Family and friends came and Linnea got a lot of nice presents and money – some used for clothes, toys and things for her room and some put a side for a returining trip to China!
 2. On may 29th Linnea and I took the bus to Hässleholm and the train to Copenhagen, where grandmom (my mother) met up with us. We had a nice day both in town and at my mothers home. Linnea went through all grandmoms stuff – very funny(?)
 3. On June 6th it’s The National Day of Sweden, and we went to Helsingör in Denmark with our friend Ulf, Lotta and Moa (also from China). The best part was the ferry – Linnea just loved it! It’s so fantastic to see how she responds to new adventures! She wants to go again!
 4. On June 7th we had 28-29°C and we took out the small pool! 10 cm water and Linnea was thrilled! She just loved to play in the water – almost 2 hours!
 5. Today we got computer geek nr. 3 in the house! Linnea shined like a sun: She now have her own computer! “Mine” she says! The first she wanted to do was to send an email! She heard me say so MANY times! And then she should “Work for a while!” Just like dad who worked from home to day!
  We have found a “play and learn game” for 2-3 years and she manages it quite well!

  Here comes some videos from to day:

  Nr. 1 You need cables for a computer.

  Nr 2 Linnea is registrating card at the computer
  Nr 3 Turning the computer on
  Nr 4 Coloring a picture on the PC and dancing to the music

  New photos will be in the gallery very soon!

 6. New top image: A rose – the picture is takes with my mobilephone!

2 thoughts on “Senast nytt / Latest news”

 1. Hej med jer computerhoveder – især du lille Linnea.

  Hvor er det skønt at se billeder og video, og det endda mens jeg sidder på Annæs Bibliotek.
  Det er bare fantastisk.
  Jeg glæder mig til at se “experten” live..
  Linnea bliver ekspert, helt sikkert, og inden længe.

  Masser af sommer”ferie”knus fra moemor.

 2. Hej I to computer eksperter.
  Måske har I fået en hilsen her, måske er der sket noget mystisk, jeg sidder jo på Asnæs bibliotek.
  Men ellers gentager jeg gerne, at det er nogle skønne billeder og videos.
  Du skal nok blive ekspert, lille Linnea, du er jo godt i gang, og så med de forældre.
  Masser af sommerknus fra mormor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *