Uppdatering! / Update!

Då är det alltså söndag och jag har klarat av första veckan i skolan, eller det vill säga, vi har lärt känna varandrar! Måndag var en informationsdag, tisdag, onsdag och torsdag var vi i skogen på “militärövning” och fredag var vi i Danmark.

Det sägs det var 50 sökande till utbildningen och 25 platser, men att man tagit in 30 då några kanske hoppar av. Stora åldersgruppen ligger på 18-23 år och många av dom kommer direkt ifrån gymnasiet. Sedan har vi gruppen 27-36+ (jag vet inte åldern på älsta). Vi är 5 tjejer så det känns bra!

I morgon börjar det på riktigt med lektioner! Vi ska ha konstruktion.

Linnea har klarat ändringen till att mormor passar henne jätte bra! På morgonene säger hon “Gå nu!” till mig och Hans.

Dock har vi redan fått testa det att ha ett barn som inte passar in i “et schema” på morgonene, då hon varit lite ledsen för att hon drömt. Då får man plötsligt brottom när man ska hinna med bussen eller toget!

I fredags vi 10 tiden ringde Hans till mig – jag var på väg till Danmark: Linnea hade varit på Vårdcentralen då hon hade prikkar över hela kroppen! Hon hade fått medicen och skulle tillbaka vid 16. Då ville man inte göra mer utan blev det värra och fick hon feber skulle vi åka till Kristianstad (Barnarkuten), så det gjorde vi lördag förmiddag så hon hade prikker över allt och lite feber! Vi kom snabbt till och läkaren konstaterade att det var nässelfeber som man till 99,9% inte ved vad det kommer av utan ofta i samband med en infektion i kroppen och det stämde ju då Linnea hade varit förkyld en vecka.

Linnea fick medicin igen – hon är otroligt duktigt på att dricka 10 ml medicin, och efter hon sovit middag var febern borta och prikkarna nästa också! Nu ska hon ha medicin 2x om dagen i 4 dagar. Som tur är kliar det inte!

När vi satt på rummet och väntade på midicinen hittade Hans radion och vi hade vårt eget lite disco…. kolla korten längst nere! Kolla ansiktet och benen! Ändå är hon glad och dansar med pappa!

Men vilken lördag, vi skulle ju ha gäster för att fira min mammas födelsdag, och allt skulle vara fixat utan min mamma visste om det, men det blev hon som fick göra allt här hemma!

Top image är “himmel & hav” – tagit vid min mammas stuga vid Nekselø Bugten i Danmark. Solen håller på att gå ner och åskan kom lite senare!

Slutligen har vi mätt Linnea igen då vi tyckte det känndes som om hon växt och visst hade hon det!! En cm ifrån 18/8 till i dag! Kolla kurvan längst nere!


My first week at school is over! Monday was an information day, Tuesday, Wednesday and Thursday were “get to know each other days” in the forest – an old military area. Friday we went Denmark. Tomorrow we start for real: Lessons in construction! We are 28 students – 5 “girls”! We have 2 age groups 18-23 and 27-36+.

When I was on the way to Denmark Hans phoned me: Linnea had been to the doctor, she had red spots, so she got some medicine and went back in the afternoon. They didn’t want to do more for her since it hadn’t become worse but if she got a fever we should go to the hospital 50 km from here…… and so we did on Sathurday morning. Linnea had a small fever and even more and biggere spots! Her face was all swollen and her eyes very small!

At the hospital she got 10 ml medicine and she is so brave and there is no problem in drinking it! While waithing for the medicine Hans found the radio and we had our own disco! Take a look at the photos, you’ll see Linneas face and legs are red but still she’s a happy little girl Dancing with dad!

Top image is “heaven & sea”, taken at my mothers summerhouse i Denmark. The sun is going down and thunder came a little later.

Finally we has been mesuring Linneas hight once in a while and now she has grow 1 cm from the 18th of august til to day! Take a look at her curve at the bottom.


Klick på bilderna för full storlek.
Click at the photo for full size.

2 thoughts on “Uppdatering! / Update!”

 1. Hej!
  Skönt att det verkar OK i skolan. Jag har tänkt på dig hela veckan!
  Vilket jätte hopp Linnea har gjort i växten! Nu är hon bara 12,5 cm kortare än Matilda som snart fyller 5 år! Amanda är 76 cm, så hon tar sig för varje månad jätte mycket! Skönt när man har ungar som växer och äter bra!
  Hälsa mormor Lise så mycket!

  Kramar till er alla tre från
  Eva, Johan, Matilda och Amanda.

 2. Käre alle tre.

  Nu har jeg så väret barnepige i fem dage, og Linnea og jeg har klaret os fint, väret på tre legepladser, cyklet ture med hjelme på, fodret änderne, gået ture med Valde, set tegnefilm og i det hele taget hygget os.
  Det er rigtigt, at min födselsdag skulle ha’ väret en overraskeelse, og DET blev det, men godt at det kunne lade sig göre trods Linneas mange “prikker”. Mange TAK Mette og Hans.
  Mandag og tirsdag ta’ Linnea og jeg så endnu et par dage, inden jeg skal hjem på “ferie” 🙂
  Masser af knus fra Mormor.

  Mange tak for hilsenen, Eva, Johan og “ungerne”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *